“Jogsi mindenek előtt”

Motorjogsi kategóriák

 korlátlan A jogosítvány  A2 jogosítvány  A1 jogosítvány  segédmotor jogosítvány AM  motor jogosítvány
     "A" kategória         "A2" kategória       "A1" kategória      "AM" kategória      Kategóriaváltás

                                                                     "A1B" (B 125) jogosítvány

* FIGYELEM!
A táblázatban szereplő életkor betöltése előtt 6 hónappal már beiratkozhatsz elméleti tanfolyamra, 3 hónappal előtte már tehetsz KRESZ vizsgát. Gyakorlati vizsgára leghamarabb csak az előírt életkor betöltése napján mehetsz (kivéve "AM" - moped kategória, ott a forgalmi vizsga van korhoz kötve, tehát addig még a Jk vizsgát is megcsinálhatod).

Kategória Életkor (év) Motor Elmélet (ó) Gyakorlat (Jk+F+Fv) (ó) Vizsgák
A
24*
korlátlan teljesítményű motorkerékpár, továbbá a 15 kW-ot meghaladó teljesítményű motoros tricikli
22
27 (10+16+1)
K, Jkv, Fv
A2
18*
motorkerékpár max. 35 kW, 0,2 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányig ÉS amelyet nem kétszer akkora teljesítményű járműből alakítottak át
22
17 (6+10+1)
K, Jkv, Fv
A1
16*
max. 125 cm3, max. 11 kW ÉS max. 0,1 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányú motor, továbbá motoros tricikli, amely teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg
22
17 (6+10+1)
K, Jkv, Fv
A1B
("B125 jogosítvány")
-
max. 125 cm3, max. 11 kW ÉS max. 0,1 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányú motor, továbbá motoros tricikli, amely teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg
3
2 (1+1)+1
K, Fv
AM
14*
2, 3 vagy 4 kerekű, max. 50 cm3 belsőégésű vagy külső gyújtású motor vagy max. 4 kW egyéb motor hajtja, tervezési végsebessége max. 45 km/ó, saját tömege max. 350 kg (segédmotor, robogó, moped)
16
11
(4+6+1)
K, Jkv, Fv

K = Kresz vizsga, Jk = Járműkezelés, Jkv = Járműkezelési vizsga, F = Forgalom, Fv = Forgalmi vizsga

Az első kresz vizsgánál kötelező a 8 ált. vagy magasabb iskolai végzettséget igazoló eredeti okirat bemutatása!
A beiratkozástól számítva 9 hónapon belül kresz vizsgát kell tenni, a beiratkozástól számított 12 hónapon belül a vizsgának sikeresnek kell lennie, ellenkező esetben a teljes tanfolyamot meg kell ismételni és díját befizetni, jogszabály szerint!
Sikeres kresz vizsgától számított 2 éven belül sikeres forgalmi vizsgát kell tenni, különben a teljes addigi tanfolyam, vizsgák és díjak elvesznek, jogszabály szerint!

Orvosi alkalmassági vizsgálat - Csak akkor szükséges, ha még nincs semmilyen jogsid. Moped kategóriánál NEM KELL.
BÁRMELYIK felnőtt körzeti orvosnál megcsináltathatod vagy iskolánk orvosánál 5.700 Ft-ért.

Elsősegély tanfolyam és vizsga - Külsősöknek is - Csak akkor kell, ha még nincs semmilyen jogosítványod vagy ha a legkésőbb megszerzett jogosítvány kategóriádat 1984. 01. 01-e előtt szerezted meg.
Elsősegély tanfolyamot minden héten tartunk,általában péntek délután, ill. szombat és vasárnap délelőtt. Elsősegély vizsgát 1-2 hetente szervezünk.
Iskolánkban az elsősegély tanfolyam csak az elsősegély vizsgával együtt végezhető. Az elsősegély tanfolyam ára a vizsga díjával együtt a motoros iskola tanulóinak és külsősöknek egyaránt 18.400 Ft, amit a tanfolyamra való jelentkezéskor tudsz rendezni. Ha csak elsősegély vizsgát szeretnél nálunk tenni, annak ára 10.500 Ft.

Ha még nem tudod melyik motor kategória lenne számodra megfelelő, gyere ki a tanpályára és próbáld ki a gépeket, hogy könnyebb legyen a döntés.
A gyakorló motorok képeit itt nézheted meg.